(Scroll down for english)
Mi piace molto questa ricetta perchè non vengono i soliti biscotti al cocco che si trovano in giro,gommoselli o un pò appiccicosi...comodi da fare trick track in un pomeriggio di pioggia(ma anche di sole),ottimi per la colazione.Se volete esagerare,dopo cotti pucciateli nella cioccolata fusa e spruzzateci sopra(quando è mezza asciutta) qualche cucchiaio di cocco rapè.
Ingredienti:
150g farina,80 di cocco grattuggiato,100g zucchero,100g burro,1 uovo.
150g farina,80 di cocco grattuggiato,100g zucchero,100g burro,1 uovo.
Procedimento:
1)In una ciotola mescolate la farina,il cocco,lo zucchero,il burro a pezzettini e impastate sino ad avere un impasto leggermente sabbioso ma omogeneo.Unite l'uovo intero,amalgamatelo al resto e sbattete in frigo il tutto per una decina di minuti.
1)In una ciotola mescolate la farina,il cocco,lo zucchero,il burro a pezzettini e impastate sino ad avere un impasto leggermente sabbioso ma omogeneo.Unite l'uovo intero,amalgamatelo al resto e sbattete in frigo il tutto per una decina di minuti.
2)Preriscaldate il forno a 180°.
3)Fate delle palline grandi come una noce,e disponetele sulla placca del forno coperta da carta forno,distanziandole fra loro(in cottura si spalmano sempre un pò).
4)Infornate per circa 15 minuti.Devono essere di un bel colore dorato,nè crudi nè carbonizzati...ovviamente.Poi fatte varie prove troverete la misura giusta delle palline,la cottura che preferite etc etc.
Easy coconut cookies,to be done in the blink of an eye in a rainy afternoon(but also in a sunny one!).If you like them richer,you can cover them in melted chocolate, and spray them with some coconut before the chocolate has dried completely .
Ingredients:
Ingredients:
150 grams flour,80 grated coconut(the dry one they sell ready),100g sugar,100g butter,1 egg.
1)Stir together flour,coconut,sugar,the butter cut in tiny pieces,and work it until a bit sandy but homogeneous.Add the egg,work it with the rest and when it is absorbed,put everything in the fridge.
2)Heat the oven at 180°(celsius)/356°(fahrenheit)
3)Make little balls big as a walnut,and put them on a bakery plaque covered with nonstick paper(good for the oven),leaving some space in between,as they always get larger and lower as they cook).
4)cook them for 15 mins,more or less.They must be of a pretty,golden colour,they must not be too pale,but neither be burned(obviously).Of course through trial and error you'll find the perfect size for the cookies,and the cooking time you prefer :O)
1)Stir together flour,coconut,sugar,the butter cut in tiny pieces,and work it until a bit sandy but homogeneous.Add the egg,work it with the rest and when it is absorbed,put everything in the fridge.
2)Heat the oven at 180°(celsius)/356°(fahrenheit)
3)Make little balls big as a walnut,and put them on a bakery plaque covered with nonstick paper(good for the oven),leaving some space in between,as they always get larger and lower as they cook).
4)cook them for 15 mins,more or less.They must be of a pretty,golden colour,they must not be too pale,but neither be burned(obviously).Of course through trial and error you'll find the perfect size for the cookies,and the cooking time you prefer :O)
slurp! da provare sicuramente!
RispondiElimina